Duren minangka woh sing cukup terkenal lan memasyarakat, sawetara wong nganggep duren nduweni aroma manis sing nyenengake, ana uga sing nganggep ambune banget lan ora nyenengake. Duren nduweni woh putih ijo kuning sing diarani duren. Ing njero ana limang wadah kaya oranye sing spesial, lan kaya mentega sing kandel, kanthi kombinasi rasa.
Mambu kasebut nyebabake reaksi wiwit saka apresiasi sing jero nganti nesu banget. Ambune sing tetep nganti pirang-pirang dina, nyebabake sawetara hotel lan layanan transportasi umum ing endi wae ngerti durian. Woh duren ambune metu sawise kurang luwih 2-4 dina dipetik, sawise dipetik, duren mambu ing kulit kanthi eri isih landhep, ambune prasaja saka kulit woh duren dicampur karo jus cilik sing dipotong utawa dipetik. gagang lan durung wangi. Dene ambune woh duren nduweni pirang-pirang jenis pilihan, wiwit saka ambune entheng, sithik wangi nganti ambune kuwat lan arum banget. Ambune woh duren biso dene nedahaken matenge duren sing mambu utawa ambune sek wis mateng kanggo saben penggemar woh duren. Wiji uga bisa dipangan sawise masak. Daging bisa dikonsumsi ing macem-macem untoro lan digunakake kanggo bumbu lan tujuan liyane.
Ing Malaka diarani Durion, lan enak banget nganti rasane ngungkuli apa wae sing wis tau dideleng utawa dirasakake.
Wit duren gedhe dhuwur, dhuwure biso 30–60 meter gumantung saka wit duren. Dikawruhi manawa sawetara wong wis di pilah-pilih minangka ngasilake woh sing bisa ditonton. Ora mung larang, duren uga dijuluki "raja buah" utawa rojo woh. Dadi, apa sing nggawe duren entuk gelar iki? Senadyan ambune kadhangkala kuwat, duren ngandhut akeh nutrisi. Sugih serat, vitamin B, C, E, kalsium, magnesium lan macem-macem mineral liyane. Duren terkenal kalihan aromane sing manteb. Rasane legi uga ndadekake woh iki kerep diarani rojo woh .